Datum: 28.07.2017

Lež o Polsku v České televizi 2

V České televizi i na její internetové stránce byla uvedena informace "Vláda premiérky Beaty Szydlové se pokusila prosadit téměř úplný zákaz potratů, což se jí nepodařilo." (Walesa Polákům: Svoboda spočívá v dělbě moci. Nedopusťte její narušení. ČT 24 a Ceskatelevize.cz 23. 7. 2017).

Ovšem polská vláda Beaty Szydlové takový návrh zákona nepodala. Jednalo se o občanskou zákonodárnou iniciativu, kterou podepsalo skoro půl milionů polských občanů a polský parlament byl povinen takový návrh občanů projednat. V hlasování 6. 10. 2016 jej polský Sněm zamítl většinou hlasů, včetně většiny hlasů poslanců vládní strany Právo a spravedlnost (PiS). Pro zamítnutí hlasovalo 186 poslanců PiS včetně předsedy strany Jaroslawa Kaczynského, premiérky Beaty Szydlové a jejích ministrů. Před hlasováním Kaczynski a Szydlová vysvětlili, proč jsou proti zpřísnění zákazu potratů.

Jestliže někdo lže v tak jednoduše ověřitelné věci, nečekám od něj pravdivé informace v mnohem složitější oblasti jako je reforma správy soudů v Polsku. Bohužel vysílání lží musí platit obyvatelé Čech, Moravy a Slezska.

Lež o Polsku v České televizi 1.

Polský spor demokracie a soudcokracie.

Spor o polský Ústavní tribunál.
Prebendy soudců polského Ústavního tribunálu.

Česká televize útočí na svobodu projevu.

Lži Václava Moravce a daň pro Českou televizi.
Lež Václava Moravce 1.
Lež Václava Moravce 2.
Ministr, střet zájmů a debakl České televize.
[ zpět ]