Datum: 26.01.2022

Očkovací podraz na vojáky

Dne 19. 1. 2022 vláda rozhodla o zrušení povinného covidového očkování. Ve skutečnosti stále platí vyhláška ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha zavádějící povinné očkování na covid.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek očkovací vyhlášku nezměnil. V písemném usnesení vlády z 19. 1. 2022 není o zrušení povinného očkování ani slovo. Je to podraz na vojáky. Zatímco jiné profese postižené povinným očkováním mají čas do 1. 3. 2022, v případě vojáků jsou nařízení náčelníka generálního štábu a velitelů pozemního vojska a vzdušných sil o tom, že se vojáci musí očkovat první dávkou do 31. 1. 2022. Na vojáky je vytvářen tlak, že pokud očkování v daném termínu nepodstoupí, bude to hodnoceno jako neuposlechnutí rozkazu s možností kázeňského i trestního postihu. Armáda ukazuje, že Válkova slova o tom, že v souvislosti s povinným očkováním nikdo nebude trestán, nejsou pravdivá.

Proto se vojáci nadále obracejí na soud a hledají ochranu před nezákonným očkováním. Vládě jsem za zrušení očkování poděkoval. Nyní se omlouvám těm, které jsem svou pochvalou vládě uvedl v omyl.

Jaké ještě mocenské kroky budou činěny na podporu vakcíny, která měla být tečkou na koronavirem, což byla klamavá reklama. To, že očkování nebrání šíření viru, dokazuje, že za týden 17.-23. 1. 2022 bylo nově nakaženo 67 277 neočkovaných a 88 753 plně očkovaných, včetně očkovaných třetí dávkou, tedy asi 43% neočkovaných a 57% očkovaných.

[ zpět ]