Datum: 11.03.2021

ODS, lidovci a TOP - SPOLU za policejní brutalitu

V Uherském Hradišti 10. 3. 2021 strhli strážníci městské policie tatínka tříletého chlapce na zem a drsně odvedli. Dítě ponechali jeho osudu, naštěstí se o něj postarala žena z blízké pekárny.

To vše proto, že tatínek, který dítě vyzvedl na dětském hřišti a odváděl domů, neměl na prázdné ulici roušku. „Tati, tati,“ pláče malé dítě a bezmocně přihlíží, jak se dva policisté snaží zpacifikovat jeho otce a povalí jej na zem. Nešťastné dítě dojemně zkouší tátovi pomoci. Malé dítě ví, kde je sprosté násilí a komu se má pomoci. Tátu jeden z policistů zalehl na záda a druhý mu kroutí ruce. „Pusťte mě, mám tady dítě,“ snaží se muž policisty přesvědčit, že takové drsné jednání není před zraky dítěte vhodné. Policisté otce odvádějí. Dítě se ocitá samotné na ulici, jeho otec byl jediný, kdo mu dělal doprovod. Vystrašeně pak běží k přicházející ženě z nedalekého pekařství.

Nosit roušku na prázdné ulici je příkaz nedůvodný a hloupý

Příkaz nosit roušku na prázdné ulici je nedůvodný a hloupý. Je-li někdo sám či ve velkém odstupu na ulici v zastavěné obci, je to stejné, jak kdyby byl sám mimo zastavěné území obce. Pakliže městská policie vymáhá brutálními prostředky nedůvodný a hloupý příkaz, sama jedná hloupě.

Odpovědnost má starosta z ODS

Ze zákona řídí městskou policii starosta. Starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha z Občanské demokratické strany má odpovědnost za to, jak městská policie v Uherském Hradišti jedná. ODS realizuje policejní stát v praxi jednoho města, kde vládne. ODS v Uherském Hradišti vládne díky koalici s lidovci a TOP. Tedy ve městě vytvořila koalici, která pod názvem SPOLU chce získat moc ve státě. Jak by se pak chovala k občanům, ukázala v Uherském Hradišti. Je to SPOLU za policejní brutalitu.

Zástupci ODS, lidovců i TOP vyčítají prezidentovi republiky, že prý rozděluje společnost. A oni ji svým brutálním policejním násilím v Uherském Hradišti nerozdělují? Předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS podporuje demokracii a lidská práva na Tchaj-wanu a v Tibetu. Ale jak si ODS představuje své vládnutí, dokázala v Uherském Hradišti. Neměl by se předseda našeho Senátu spíše vyjadřovat k policejní brutalitě na Moravě, než v Asii? Co je pro něho přednější?

ODS se tváří jako opozice vůči vládě Andreje Babiše. Ale příklad Uherského Hradiště ukazuje, jak se aktivně za použití brutality podílí na vymáhání i nedůvodných a hloupých vládních zákazů. Je opozicí s vládou kolaborující.

[ zpět ]