Datum: 06.11.2018

Lupiči se v Brně derou k moci

Pirátská strana se názvem hlásí k námořním lupičům. I zločin je pro někoho politickým vzorem. Brněnským pirátům čili námořním lupičům se podařilo dostat do nové radniční koalice. Mají největší vůli k moci, neboť jsou při získávání mocenských pozic nejúspěšnější, byť mají v názvu strany česká a Brno je na Moravě. Za pirátů jsou poprvé v dějinách Brna všichni radní placeni. Pirátům se útok na veřejné placené funkce vydařil. Jsou věrni svému názvu. Sebrali, co mohli.

Úspěšnost námořních lupičů dokazuje, jak proměnili volené mandáty v zastupitelstvu v placená místa. ODS má 14 volených zastupitelů, 4 placená místa v radě a další dva placené zastupitele. Lidovci mají 8 zastupitelů a 3 místa v radě. Piráti mají pouhých 6 členů zastupitelstva, ale 3 placená místa v radě a jednoho dalšího placeného člena zastupitelstva. Sociální demokracie získala 5 mandátů, ale jen jednoho člena rady. Je malý rozdíl v počtu získaných mandátů mezi stranou námořních lupičů a sociální demokracií a obrovský rozdíl v placených pozicích.

Počet placených pozic na počet volených členů zastupitelstva

Strana

Členů zastupitelstva

Z toho placeno

V procentech

Sociální demokracie

5

1

20%

Lidovci

8

3

37%

ODS

14

6

43%

Piráti

6

4

67%

 

Pirátka Markéta Gregorová prohlásila, že chce navázat na Matěje Hollana. Toho, jehož hnutí Žít Brno způsobilo částečné zneplatnění výsledků komunálních voleb v roce 2014, když jako David Rath v Hostivicích umístili na kandidátky lidi bez trvalého pobytu v Brně. Toho Matěje Hollana, který jako náměstek primátora jezdil v Brně načerno městskou dopravou a při cestě na Ukrajinu se nechal bičovat v nočním podniku. Uvidíme, zda Gregorová bude po Hollanově vzoru sténat v klubech na Ukrajině, jezdit načerno či zda se od pirátů-lupičů dočkáme machinací při volbách. Za Hollana došlo k ohrožení stavby koncertního sálu, když Brno porušilo autorská práva architektů a nyní čelí žalobě. Porušování autorských práv možná lupičům nevadí, ale v právním státě může ohrozit jakékoli dílo. Smlouvy se totiž mají plnit.

Žít Nebrno 1

Žít Nebrno 2

Kandidát Žít Brno klame i na policii

[ zpět ]