Datum: 24.09.2018

Jundrovu ekologisté škodí

Problém Jundrova je ucpaná Veslařská v dopravních špičkách. Řešením je dokončení čtyřproudé komunikace mezi Žabovřeskami a Pisárkami po žabovřeském břehu Svratky, což odbourá zácpy v Pisárkách a Žabovřeskách. Řidiči nebudou muset volit objízdné trasy po Veslařské, kterou tak nakonec zablokují také.

Stavba měla začít v létě 2018. Proti jejímu povolení se odvolal ekologický spolek Voda z Tetčic. Tetčice sice nemají se stavbou nic společného, nicméně tento „zelený spolek“ zapříčiní odklad stavby, a tím i řešení dopravní zácpy v Jundrově. Stavba se připravovala již v 90. letech 20. století, kdy do ni také námitkami různé ekologické subjekty zasahovaly. Oddálila se a pak nebyly peníze.

Jundrovská sociální demokracie takovou zelenou politiku poškozující Jundrov odmítá. Jundrovská sociální demokracie je jak proti snaze spolku Voda z Tetčic zabránit řešení dopravní zácpy v Jundrově i proti plánu Zelených umístit hlavní nádraží pod Petrovem s plánem vedení železnice přes Jundrov a výstavby obrovských železničních tunelů ústících na Veslařské. Jsme proti tunelům v Jundrově!

[ zpět ]