Datum: 17.12.2016

Žárlivý Chovanec

Ministr vnitra a statutární místopředseda sociální demokracie Milan Chovanec předvedl na jednání Ústředního výkonného výboru sociální demokracie 10. 12. 2016 veletoč. Ministr, který se označuje jako zrádce zrádců ve vztahu ke své úloze při pokusu o vyvození odpovědnosti předsedy sociální demokracie Bohuslava Sobotky za nevalný výsledek strany ve volbách 2013, ještě nedávno hovořil o podpoře Miloše Zemana na druhé funkční období prezidenta republiky. Nyní zase otočil a uvedl, že nezbude nic jiného než hledat jiného prezidentského kandidáta kvůli údajnému sbližování Miloše Zemana a Andreje Babiše.

Kritizovat jiné za sblížení s Andrejem Babišem a přitom s ním sedět ve vládě a díky němu si užívat premiérský či ministerský post je pokrytectví. Kritizovat Andreje Babiše je možné, ale pokud tak činí premiér Sobotka či ministr Chovanec, je to nedůvěryhodné. Sobotka s Babišem a Chovancem vládnou ruku v ruce. Chovancův výrok dokazuje, jak se vzdálil normálnímu myšlení a logice. Ať je jakýkoli vztah prezidenta k ministru financí, pro existenci vlády je určující vztah ministra financí a předsedy vlády i vztah mezi ministry navzájem. Chovanec, Sobotka a Babiš tvoří jednu vládní partičku.

V Druhé knize Mojžíšově Bůh prohlašuje, že je „Bůh žárlivě milující“ (Exodus kapitola 20, verš 5). A žárlivost může vysvětlit zřejmou nedůvěryhodnost Chovancových slov. Žárlivost mu zaslepila oči a útočí na každého, kdo by se Babišovi přibližoval, bez ohledu na to, jak směšně jeho výtky působí, když sedí s Babišem v jedné vládě. Chovanec chce mít Babiše jen pro sebe.

[ zpět ]