Datum: 08.11.2016

Sociální demokraté Brno-Jundrov vyzývají Sobotku k odstoupení

Místní organizace sociální demokracie Brno-Jundrov vyzvala Bohuslava Sobotku, aby opustil funkci předsedy strany, a konstatovala, že za jeho předsednictví došlo ke ztrátě dosavadní voličské základny sociální demokracie – běžných lidí, které odrazuje špatně pojatá inkluze ve školství, pseudoochrana lidských práv ministra J. Dienstbiera, neustálý růst byrokracie a centralizace státu.

Sociální demokracie se musí rozejít s neomarxistickou touhou měnit společnost, která o to nestojí. Příkladem jsou vize ministryně M. Marksové-Tominové posílat matky od dětí do práce a otce od jejich role hospodářského zajišťovatele rodiny z práce na otcovskou dovolenou, když většina matek chce být s dětmi a většina otců chce mít šanci zajistit rodinu. Sociální demokracie se musí vrátit k hájení zájmů většiny voličů, kteří chtějí žít normální život a opírat se o ověřené hodnoty, včetně tradičního pojetí rodiny. Sociální demokracie se musí vrátit ke svým tradičním voličům mimo Prahu, zvláště na Moravě. Jen tak strana může zvrátit neodvratnost volební porážky. Nutnou, nikoliv však dostačující podmínkou, je nový předseda strany.

Sobotka kritizuje Andreje Babiše, ale byl to on, kdo jej přizval do vlády, a je za činnost ANO ve vládě jako premiér odpovědný. Plánované změny ve vládě bez změny premiéra nejsou skutečnou změnu, kterou sociální demokracie potřebuje.

Debata o premiérovi Bohuslavu Sobotkovi s vyjádřením Zdeňka Koudelky, Parlamentní listy 21. 11. 2016.

 

[ zpět ]