Datum: 01.11.2016

Exposlanec TOP Husák o pozvání na Hrad kecal

Dne 25. 10. 2016 zveřejnil bývalý poslanec za TOP 09 Jan Husák informaci, že dostal pozvánku na Pražský hrad na oslavu státního svátku. Následný den informaci zveřejnil web Lidovky.cz a další. Informace byla spojena s údajnou omluvou řady zákonodárců z obřadu předávání státních vyznamenání a ve čtenářích se vyvolal dojem, že Kancelář prezidenta republiky chce zaplnit prázdná místa bývalými poslanci. Uvedena byla i Husákova slova, že je smutné, že se na takovou státní akci hledá komparz, kde se dá.

Pravda je jiná. V rámci recepce po slavnostním aktu byla prezentace moravských vín. Tuto prezentaci zajistil Vinařský fond, kde členem Dozorčí rady je i Jan Husák. Vinařský fond předal Kanceláři prezidenta k pozvání na akci seznam členů svých orgánů. Jan Husák byl pozván jako člen Dozorčí rady Vinařského fondu a ne jako bývalý poslanec. Prezident republiky Miloš Zeman pomáhá moravskému vinařství. Husákovu neúčast hodnotím jako neúctu k moravskému vinařství. Snad si to moravští vinaři zapamatují, až budou v příštích volbách zvažovat, koho volit. Uvidíme, zda novináři z Lidovek a jiní budou schopni čtenářům oznámit svůj omyl nebo od pravdy odvrátí zrak a přidrží se doporučení slavného sexuologa MUDr. Miroslava Plzáka ve věci manželské nevěry – zatloukat, zatloukat a zatloukat.


Související texty:  

Rozhovor Zdeňka Koudelky pro Parlamentní listy z 28. 10. 2016 o udělování státních vyznamenání a sporech o prezidenta republiky. Publikován 31. 10. 2016.

Miloš Zeman odmítl vyznamenání pro generála Clarka

 

 

 


 

 

[ zpět ]